GeriTatlı Tarifleri Kazandibi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kazandibi tarifi

Kazandibi tarifi

Kazandibi, mutfağımızın en sevilen sütlü tatlılarından biri. Kolay yapımının yanı sıra lezzetiyle de öne çıkan bu nefis tatlının dibi tutturularak kızartılıyor. Peki kazandini tatlısını evde denemeye ne dersiniz? Eğer bir şans vermek isterseniz, kazandibi tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kazandibi tarifi Nasıl yapılır?

Süt, mısır nişastası, pirinç unu ve toz şekeri tencereye alıp çırpın.

Malzemeler iyice karışınca ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.

Kıvam alınca ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip karıştırın.

Yakma işlemi için geniş bir tepsiyi ocağa alın ve altını yakın.

Hazırladığınız muhallebiden bir kepçe alıp tepside tarçın ve pudra şekeriyle karıştırın.

Karışımı da tepsinin üzerine yayın ve çevirerek pişirin. Muhallebi esmerleşmeye başlayacaktır.

Ardından tüm muhallebiyi tepsinin tabanına yaydığını karışımın üzerine yayın.

Buzdolabında birkaç saat dinlendirin

Kazandibi tatlınız soğuyunca şerit halinde kesin ve rulo şeklinde sarın.

Tatlınızı tabağa alıp tarçınla servis edin.

Afiyet olsun...