GeriRamazan Tarifleri Kayseri yağlaması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayseri yağlaması tarifi

Kayseri yağlaması tarifi

Türkiye'nin lezzet başkentlerinden Kayseri'nin en sevilen yemeklerinden Kayseri yağlaması, geleneksel lezzetlerden hoşlananların iftar sofralarında yerini mutlaka almalı. Kıymasıyla, yoğurduyla, kırmızı biberli sosuyla Kayseri yağlamasının lezzetine doyamayacaksınız.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet iri domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • Tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Kayseri yağlaması tarifi Nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına alın.

Ortasını havuz gibi açıp tuz ve mayayı ilave edin.

Bir yandan karıştırıp bir yandan ılık suyu ekleyin.

Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin.

Bu esnada soğan ve biberleri ince ince kıyıp yağda kavurmaya başlayın.

Ardından kıymayı da ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.

Domatesleri rendeleyip tencereye ilave edin ve eriyene kadar tüm malzemeyi pişirin.

Kıyılmış maydanoz, salça ve baharatları da ekleyip hepsini iki dakika daha pişirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın.

Tavayı iyice ısıtıp hamurların iki tarafını da güzelce pişirin.

Hamurlardan birini genişçe bir tabağa alın. Üzerine kıymalı harçtan yayın.

Aynı işlemi 5 kat hamur olacak şekilde sürdürün.

Tüm malzemeyi bu şekilde tabaklara bölüştürün.

Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.

Kırmızı biberi tereyağında yakın.

Kıymalı hamurların üzerine önce yoğurdu sonra da kırmızı biberli yağı gezdirin.

Afiyet olsun!