GeriEt Yemeği Tarifleri Kayseri yağlaması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayseri yağlaması tarifi

Kayseri yağlaması tarifi

Her öğün afiyetle yiyebileceğiniz enfes bir lezzet!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet iri domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Kırmızı toz biber
Üzeri için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • Tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Kayseri yağlaması tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına unu alın, ortasını açın, tuz ve maya ekleyin. Ilık suyu yavaş yavaş ilave edin ve hamuru yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edin. Nemli bir bez altında 30 dakika mayalanmaya bırakın.

İç harcı için soğan ve biberi ince ince kıyın. Yağ ilave ederek soteleyin, kıymayı koyun ve suyunu çekene kadar pişirin. Domatesi rendeleyin, eriyene kadar pişirin. İnce ince kıydığınız maydanozu, salçayı ve baharatları da ilave edin, hepsini 2 dakika daha pişirin.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İşlemi tüm hamur bitene kadar devam ettirin, sonra iyi ısınmış tavada pişirin.

Pişen hamuru kendi büyüklüğünde bir tabağa yerleştirin. Üzerine hazırlanan harçtan tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün. 5'er kat dizdikten sonra tüm malzeme bitene kadar işlemi devam ettirin.

Dizme işlemi bittikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirin.