GeriKahvaltılık Tarifleri Kayısı reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısı reçeli tarifi

Kayısı reçeli tarifi

Reçeller, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı. Yazın en güzel meyvelerinden biri olan kayısının reçeli de ayrı güzel. Bu nefis meyvenin reçeliyle kahvaltılarınıza renk katabilirsiniz. Ayrıca kışın da tüketebilirsiniz. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte tam kıvamında kayısı reçeli tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kayısı
  • 750 gram toz şeker
  • Yarım limon

Kayısı reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Kayısıları güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.

Daha sonra dörde bölün ve tencereye alın.

Şekeri de kayısıların üzerine yayın ve tencerenin kapağını kapatıp 1 gece bekletin.

Sulanan kayısıları ocağa alın ve 45 dakika kadar kaynatın.

Reçelin üzerinde oluşan köpükleri de bir kaşıkla toplayın.

Kayısı reçeliniz kıvam almaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar daha kaynatın.

Koyulaşan reçelin altını kapatın ve soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra da kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.

Afiyet olsun...