Kayısı hoşafı tarifi (Şekersiz)
Sulu yemek ve pilavın yanına çok yakışan kayısı hoşafı ev yapımı şekersiz tarifi ile karşınızda! Sindirim sistemine iyi gelen ve sayısız faydası olan kuru kayısı hoşafı nasıl yapılır merak edenlere, işte doğal şekersiz kayısı hoşafı tarifi ve faydaları...
Yapımı için malzemeler
- 30 adet kuru kayısı
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- İstenen ölçüde pekmez
Kayısı hoşafı tarifi (Şekersiz) Nasıl yapılır?
Kayısıları akşamdan iyice yıkayıp, bir tencerede 3 bardak suyla ıslatın.
Ertesi gün, aynı tencereyi orta ateşte kaynatın.
Kaynayıp kayısılar şişince limon suyunu ve istediğiniz ölçüde pekmezi ekleyerek karıştırın.
Biraz daha kaynattıktan sonra altını kapatıp isteğe göre süzün ve pekmezin kayısı hoşafıyla özdeşmesi için karıştırın.
Afiyet olsun...
Kayısı Hoşafı Faydaları
Uzmanlar, günde bir bardak kayısı nektarı ve kayısı hoşafının günlük A vitamini ihtiyacının büyük bölümünü karşıladığını söylüyor. Uzmanların verdiği bilgilere göre, sağlıksız ve mat bir ciltten kurtulmak için günde bir bardak kayısı nektarı tüketilmesi gerekiyor.
Vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı oluyor.
İçerdiği C vitamini ile de bağışıklık sisteminin güçlendirmeye yardımcı olur.
Kayısı hoşafında bulunan besinler saç uzamasını da desteklerler ve saç dökülmesine engel olurlar.
İçeriğinde bol miktarda kalsiyum, demir, fosfor ve manganez barındıran kayısı suyu, güçlü kemikler için gerekli tüm temel besinlere sahiptir.
Kabızlığa iyi gelir ve bağırsak hareketlerinizin hızlanmasını sağlar.
Kayısıdaki C vitamini içeriği kalbi serbest radikallerden korur.