Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Kavut tarifi
Kavut Van mutfağına ait çok pratik ve hafif bir tatlıdır. Canınız tatlı bir şeyler çektiyse 10 dakikada hazırlayıp yiyebilirsiniz. Yapmanız gereken unu yağ ile kavurup servis edeceğiniz zamanda üstüne damak zevkinize göre pekmez ya da bal gezdirmek. Şimdiden afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı kavurga unu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 kahve fincanı pekmez ya da bal
- Dövülmüş ceviz
Kavut tarifi Nasıl yapılır?
Sıvı yağ ve kavurga ununu bir tavaya alın.
Un, yağı çekip rengi koyulaşana kadar kavurun.
Ocaktan alıp servis tabağına aktarın.
Yeneceği zaman üzerine pekmez ya da bal gezdirin.
Ceviz serpip servis yapın.