GeriTatlı Tarifleri Kavut tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kavut tarifi

Kavut tarifi

Kavut Van mutfağına ait çok pratik ve hafif bir tatlıdır. Canınız tatlı bir şeyler çektiyse 10 dakikada hazırlayıp yiyebilirsiniz. Yapmanız gereken unu yağ ile kavurup servis edeceğiniz zamanda üstüne damak zevkinize göre pekmez ya da bal gezdirmek. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kavurga unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 kahve fincanı pekmez ya da bal
  • Dövülmüş ceviz

Kavut tarifi Nasıl yapılır?

Sıvı yağ ve kavurga ununu bir tavaya alın.

Un, yağı çekip rengi koyulaşana kadar kavurun.

Ocaktan alıp servis tabağına aktarın.

Yeneceği zaman üzerine pekmez ya da bal gezdirin.

Ceviz serpip servis yapın.