Kavurmalı tost tarifi
Kahvaltıların kurtarıcısı tostun her çeşidi çok seviliyor. Hatta bazı çeşitleri var ki, öğlen bile tüketmek mümkün. Evet, kavurmalı tosttan bahsediyorum. Peki her öğün keyifle tüketebileceğiniz kavurmalı tost nasıl yapılır? Nefis bayram kavurmasını bu sefer de tostta kullanın. Tereyağı ve bol kavurma ile lezzeti ikiye katlanan tost tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 4 dilim tost ekmeği
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 4 dilim kaşar peyniri
- 100 gram kavurma
- Yarım çay kaşığı tuz
Kavurmalı tost tarifi Nasıl yapılır?
Kavurmayı ince ince dilimleyin.
Kaşar peyniri dilimlerini ortadan ikiye kesin.
Tost ekmeklerinin iç kısımlarına ince bir kat tereyağı sürün.
İki tost ekmeği üzerine kavurma dilimlerini eşit olarak paylaştırın.
Üzerine tuz serpiştirin.
Üzerlerini kaşar peyniri dilimleriyle kapatın.
Hazır durumda olan tost ekmeklerinin üzerini kapatın.
Ekmek dilimlerinin üzerine de tereyağı sürdükten sonra tostları sıcak durumda olan tost makinesine alın.
Kapağını kapattıktan sonra peynir eriyip, akışkan bir kıvama gelene kadar pişirin.
Afiyet olsun.