Kavurmalı humus tarifi
Humus yöresel lezzetlerimiz arasında en çok ve severek tüketilen mezelerimizdendir. Nohutla yapılan humus farklı şekillerde çeşitlendirilebilir. Bu tarifimizde sizlere kavurmalı humusu paylaşacağız. Peki, kavurmalı humus nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, kavurmalı humus tarifi detayları...
Yapımı için malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 adet soğan
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- Tuz
- Karabiber
Humus için:
- 500 gram nohut
- 3 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- Tuz
Üzeri için:
- Zeytinyağı
- Frenk soğanı
Kavurmalı humus tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını geniş bir tencerede eritin. Dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurup yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
Etleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Humus için nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
Nohutları ve kalan malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar robottan geçirip püre haline getirin.
Humusu bir servis tabağına alın. Ortasını hafif çukurlaştırın.
Kavurmayı humusun üzerine alıp çok az zeytinyağı gezdirin. İnce kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.