GeriEt Yemeği Tarifleri Kavanoz kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kavanoz kebabı tarifi

Kavanoz kebabı tarifi

Cam kavanozda hazırlanan kavanoz kebabı farklı yapım aşamasıyla ve lezzetiyle sofralarımıza konuk oluyor. Kavanoz kebabı püf noktalarında kavanozu patlatmadan pişirmek oldukça önemli bir detay. Peki, evde kolay ve pratik kavanoz kebabı nasıl yapılır? İşte, kavanoz kebabı tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet konserve cam kavanoz
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet çeri domates
  • 300 gram dana kuşbaşı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Karabiber

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı su

Kavanoz kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Domates dışında sebzelerin hepsini küp şeklinden daha biraz iri doğrayarak tabağa alın.

Üzerine etleri ilave edin.

Baharatları, zeytinyağı ve  sarımsaklar bütün olarak ekleyip iyice harmanlayın.

Daha sonra kavanozlara doldurun ve üzerine dilimlenmiş domateslerı yerleştirin.

Ayrı bir tabakta sosu hazırlayarak kavanozlara bölüştürün.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 1 saat kadar pişirin.

Piştikten sonra kavanozlar dikkatli bir şekilde fırından alın ve birazz soğutup önce havasını alarak yavaşça açın.

Servis tabağına boşaltıp servis edin.

Afiyet olsun...