GeriHamur İşi Tarifleri Katmer poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Katmer poğaça tarifi

Katmer poğaça tarifi

Katmer poğaça, mayalı hamurla yapılan ve kruvasan gibi şekillendirilen nefis bir poğaça. Yumuşacık pofuduk hamurun içine özellikle yağlı beyaz peynir ve zeytin ezmesi çok yakışıyor. Bir deneyenin bir daha vazgeçemediği katmer poğaçanın yapılışı da oldukça kolay. Siz de bu poğaçayı çay saatlerinde ve kahvaltılarda evinizde konuk etmek isterseniz işte tarifimiz…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ya da 20 gram yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 75 gram tereyağı
  • 100 gram beyaz peynir

Katmer poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı 1 çay bardağı ılık suda eritin.

Yumurtanın sarısını ve beyazını birbirinden ayırın.

Yumurta beyazı, süt, şeker, tuz, sıvı yağı güzelce karıştırın.

Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru bir süre nemli bezin altında dinlendirdikten sonra 8 parçaya ayırın.

Parçaları 8 parçaya bölüp 1 karış çapında açın.

Açtığınız hamurları aralarını tereyağıyla yağlayarak üst üste dizin.

Hamuru çok fazla yapıştırmadan 60-70 santimetre kadar açın.

Açtığınız hamuru 12 parçaya bölüp her bir parçayı geniş kenarına peynir koyduktan sonra sarın.

Hamuru yağladığınız tepsiye dizip yarım saat kadar da burada mayalandırdıktan sonra ayırdığınız yumurta sarısını çırpın ve poğaçaların üzerine dizin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.

Poğaçalarınızı üstleri kızardıktan sonra fırından alıp ılınınca servis edin. Afiyet olsun…