Kaseto tatlısı tarifi
Yaz ayları için sizi çok fazla uğraştırmayacak, birkaç dakikada hazırlanabilecek bir tatlı mı arıyorsunuz? O halde kaseto tatlısını mutlaka denemelisiniz. Bir nevi dondurma olan kaseto tatlısı, yaz aylarında hem içinizi ferahlatacak hem de ağzınızı tatlandıracak. İçindeki çiğ yumurtalara karşın kesinlikle de yumurta kokmuyor. İşte çok pratik ve lezzetli kaseto tatlısı tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 2 poşet krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 6-7 adet kepekli bisküvi
- 4 yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 limonun kabuğu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 80 gram çikolata
Kaseto tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Krem şanti kutusundaki 2 poşet krem şantiyi sütle çırpın.
Ayrı bir kasede de yumurta sarıları ile şekeri çırpın.
Limonların kabuklarını rendeleyin ve yumurtalara ilave edin.
Yumurta aklarını da ayrı bir kasede beyaz köpük haline gelene kadar çırpın.
Yumurta sarısını ve yumurta aklarını krem şantiye ekleyip 1-2 dakika boyunca mikserle karıştırın.
Çikolatayı küçük parçalara ayırın.
Karışımı ikiye ayırıp yarısına kakao ve çikolata ilave edin.
Kepekli bisküvileri robottan geçirip ufalayın.
Dikdörtgen şeklindeki fırın kabının tabanını streç filmle kaplayıp bisküvileri üzerine yayın.
Önce beyaz kremayı ardından da kakaolu kremayı bisküvilerin üzerine döküp her tarafı eşit olacak şekilde düzeltin.
Tatlının üzerini streç filmle örtüp kabı buzluğa kaldırın ve bir gece bekletin.
Servis yapmadan önce ters çevirip dilimleyin.