GeriHamur İşi Tarifleri Kars ketesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kars ketesi tarifi

Kars ketesi tarifi

Kete, Anadolu’nun birçok farklı yöresinde yapılan yağlı ve tuzlu çöreklerin genel adı. Ancak her yörenin kete tarifi farklı oluyor. Biz bugün Kars usulü kete yapalım dedik, çok da güzel oldu. Gayet de besleyici ve doyurucu olan keteden kahvaltılarda ve çay saatlerinde vazgeçemeyeceksiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yumurta
  • Aldığı kadar un

İçi için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Kars ketesi tarifi Nasıl yapılır?

Süt, yarım su bardağı sıvı yağ, maya, tuz ve unu yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Hamuru mayalanması için bir süre bekletin.

Ketenin içi için sıvı yağ, un ve tuzu tavaya alıp kısık ateşte unun kokusu çıkıp rengi hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

Soğuması için bir kenara alın.

Mayalanan hamurdan orta boy bezeler koparın ve oklavayla açabildiğiniz kadar ince açın.

Yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla sıvı yağ serpin.

İki tarafını ortada üst üste getirerek dikdörtgen şeklinde kapatın ve üzerine yeniden sıvı yağ serpin.

Diğer iki kenarı da aynı şekilde kapatıp kare haline getirin.

Ortasına soğuyan unlu içten 1 kaşık koyun.

Önce köşelerini sonra kenarlarını ortada birleştirerek keteyi toparlayın. Keteyi isterseniz bohça şeklinde katlayıp yuvarlak da yapabilirsiniz.

Aynı işlemleri tüm malzemeler için uygulayın.

Keteleri elinizle biraz bastırıp inceltin.

Ardından üstlerine yumurta sarısı sürün.

Çatalla şekil verip bir iki yerine çatal batırın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ketelerin üstleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkınca arzu ederseniz üzerine tereyağı sürebilirsiniz.