GeriKahvaltılık Tarifleri Karpuz kabuğu reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Reçeller, kahva sofralarının vazgeçilmezi. Çeşit malzemeyle hazırlanan reçeli karpuz kabuğuyla da deneyebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça kolay. Eğer farklı bir şeyler denemek isterseniz, karpuz kabuğu reçeli tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 dilim karpuz kabuğu
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 6 diş karanfil
  • Birkaç damla limon suyu

Karpuz kabuğu reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Karpuz kabuğunu soyarak yeşil kısımlarını ayırın. Beyaz kısımlarını da küp şeklinde doğrayın.

Tencereyi ocağa alın. İçerisine suyu ekleyip kaynatın.

Doğradığınız karpuz kabuklarını tencereye ilave edin.

Kabuklar yumuşadıktan sonra üzerine şeker ve karanfili ekleyin.

Reçeliniz kıvam alınca limon suyunu ilave edin ve birkaç dakika sonra ocaktan alın.

Sıcak olarak kavanoza alıp serin yerde muhafaza edin.

Afiyet olsun...