GeriBalık Tarifleri Karides ve tarhana crumble tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karides ve tarhana crumble tarifi

Karides ve tarhana crumble tarifi

MasterChef’te özellikle eleme akşamlarında şeflerin hazırladığı tabaklar yarışmacıları epey zorluyor. Bunlardan bir tanesi de Mehmet Yalçınkaya imzalı karides ve tarhana crumble oldu. Oldukça çok sayıda malzemeyle elde edilen bir soğuk başlangıç tabağı olan karides ve tarhana crumble için tarifi Mehmet Şef’in sosyal medyada paylaştığı şekliyle aktarıyoruz.

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet bıldırcın yumurtası
  • 100 gram edamame fasulyesi
  • 50 gram kaju
  • 10 gram siyah mürekkep
  • 200 gram un
  • 400 mililitre ayçiçeği yağı
  • 1 demet taze nane
  • 2 adet kereviz sapı
  • Safran
  • 50 gram bottarga
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet limon
  • 200 gram tarhana
  • 30 gram nişasta
  • 1 adet lime
  • Karides
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak
  • Fesleğen
  • Pirinç sirkesi
  • Limon
  • Şeker
  • Tarhun
  • Tuz

Karides ve tarhana crumble tarifi Nasıl yapılır?

Tarhana ve nişastayı suyla hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.

Silikon taban üzerine incecik serip 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve çıtırlaşana kadar pişirin.

Kajuları da yağlı kağıt üzerinde fırına atın ve 5 dakika çıtırlaşması için bekleyin.

Tuile için siyah mürekkep, un, ayçiçeği yağı ve suyu çırpın.

Tavada pişirip peçete kağıt havlu üzerine alın. Yağından arındırıp kenara koyun.

Karidesleri kafa ve kabuklarını kuyrukları üzerinde kalacak şekilde ayıklayın.

Tahta şiş yardımıyla iç organlarını temizleyin.

Kaynayan suda 10 saniye blanch edip zeytinyağı, limon suyu, lime suyu ve kabuğu, sarımsak, tarhun, fesleğen, pirinç sirkesi, tuz ve şeker ile lezzetlenmeye bırakın.

Kereviz saplarını boylarına göre kesip blanch edin.

Sapları da lezzetlenmesi için portakal suyuna yatırın.

Mayonezi hazırlayıp yarısını ayırın.

Diğer yarısını rendelenmiş bottarga ile karıştırın.

Kalan yarısını safran suyu ile çırpıp sarı bir mayonez elde ediyoruz.

Bıldırcın yumurtasını kaynayan suda 4 dakika haşlayın.

Kabuklarını soyup onunda birleştirmek için bekletin.

Edamameleri yanan ızgara üzerinde ya da ızgara teli arasında ocak üzerinde pişirin.

Kabuklarını soyup tanelerinin ayrılmasını sağlayın.

Tüm bileşenleri tabağa şık bir biçimde yerleştirip servis edin. Afiyet olsun…