GeriMeze Tarifleri Karides turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karides turşusu tarifi

Karides turşusu tarifi

Balık restoranlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan karidesi bir de turşu olarak deneyin. Bildiğiniz tüm turşuları unutturacak bu tarif, akşam yemeklerinizin de yıldızı olacak. Her tadanın bayıldığı karides turşusu nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram karides
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet limon

Salamura için:

  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet defne yaprağı

Karides turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Büyük bir tencereye bol su, dilimlenmiş soğan, doğranmış maydanoz, kereviz sapı, limon dilimleri ve baharatları koyun.

Tüm bu malzemeleri yaklaşık 45 dakika kaynatın.

Daha sonra hazırladığınız sebze suyuna karidesleri ekleyin ve 10 dakika daha haşlayın.

Daha sonra süzüp soğumaya bırakın.

Soğuyan karidesleri büyük bir cam kasede salamura baharatları ve piyazlık doğranmış soğanla birlikte karıştırıp kavanoza aktarın.

Başka bir kasede iyice karıştırdığınız limon suyu, sirke, tuz ve zeytinyağını kavanozdaki karideslerin üzerine ekleyin.

Salamuranın karideslerin üzerini örtmesine dikkat edip buzdolabında bekletin.

Hazırladıktan 5-6 saat sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.