GeriBalık Tarifleri Karides tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karides tava tarifi

Karides tava tarifi

Çıtır çıtır kızarmış bu enfes karideslerin tadı damağınızda kalacak

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 25 adet orta boy karides
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 bardak galeta unu
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Karides tava tarifi Nasıl yapılır?

Karideslerin kafalarını koparın ve kabuklarını soyun. Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın. İster bütün olarak bırakın, isterseniz sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın. Tuz ve limon suyu ile karıştırın. Yumurtaları bir kapta kırın ve hafif çırpın. Un ve galeta ununu da ayrı tabaklara hazırlayın. Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Karideslerin üzerine biraz bastırarak şekil verin. Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika kızartın. Süzgeçle çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sonra servis tabağına yerleştirin. Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.