GeriDiyet Tarifler Karatay usulü lahanalı börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karatay usulü lahanalı börek tarifi

Karatay usulü lahanalı börek tarifi

Hamursuz börek olmaz demeyin, Karatay usulü ile yapılan enfes lahanalı börek hamursuz, çok sağlıklı ve hafif. Denemek isterseniz tarif bütün detayları ile aşağıda... Sadece diyet yapanların değil, herkesin bayılacağına eminiz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet küçük boy beyaz lahana
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Bir avuç içi kadar beyaz peynir

İçi için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet havuç

Karatay usulü lahanalı börek tarifi Nasıl yapılır?

Lahanayı az suda haşlayın. Bir bezle kurulayarak suyunu iyice alın.

Peyniri ezin. Süt, zeytinyağı, yumurta, peynir ve unu iyice karıştırarak börek harcını hazırlayın. Soğanları ince ince kıyıp, havuçları rendeleyin. Kıyma, soğan ve havucu birlikte pişirin. Bu içe arzu ederseniz zencefil ve karabiber ekleyebilirsiniz.

Daha sonra 1 kat lahana, üstüne börek harcı, 1 kat lahana, üstüne börek harcı ve ortasına kıymalı harç gelecek şekilde, lahanayı yufka gibi kullanarak böreği hazırlayın. 180 derecede ısıtılmış fırında ortalama 40 dakika, harç katılaşıncaya kadar pişirin.