Bu tarif 'Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si: Karatay Diyeti' kitabından alınmıştır.
Son Güncelleme:
Karatay usulü elmalı incirli kek tarifi
Elmalı, incirli ve cevizli bu çok pratik Karatay usulü şekersiz kek, fırına attığınız anda evinizi mis gibi kokutmaya başlayacak. Çayla, kahveyle ya da sütle muhteşem bir ikili oluşturan bu keki denemek isteyenler için tarifi bütün detaylarıyla aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 4 adet elma
- 4 adet kuru incir
- 1 yemek kaşığı bütün keten tohumu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı un
- 1 kaşık kabartma tozu
Karatay usulü elmalı incirli kek tarifi Nasıl yapılır?
Elmaları soyup, küp şeker büyüklüğünde doğrayın. İncirleri de nohut büyüklüğünde doğrayın. Elma, tarçın, incir, ceviz ve keten tohumunu bir kapta karıştırın.
Diğer taraftan başka bir kapta yumurtayı blender ile çırpıp un, kabartma tozu ve sütü ekleyerek karıştırın. Ardından elmalı malzemeyi hamura katın ve yağlanmış tepsiye dökün.
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.