GeriAtıştırmalık Tarifleri Karamelize soğan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karamelize soğan tarifi

Karamelize soğan tarifi

Karamelize soğan et yemekleri ve burgerler başta olmak üzere farklı tarifleri çok yakışıyor. Sotelenen soğan karamel rengi alınca lezzeti de ayrı oluyor. Yapımı oldukça kolay olan bu garnitür sofranıza tat katacak. Peki karamelize soğan nasıl yapılır? İşte karamelize soğan tarifi, malzemeleri ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Karamelize soğan tarifi Nasıl yapılır?

Soğan soyup dilimleyin.

Yağı derin bir tavada ısıtın.

Soğanları tavaya alın.

Üzerine tuz ilave edip soteleyin.

Soğanlar sarı renk alınca şeker ve sirke ekleyin.

Şeker eriyene kadar yüksek ateşte sotelemeye devam edin ve yapışmaması için ara ara karıştırın.

Afiyet olsun...