Karamel soslu elmalı kadayıf tatlısı tarifi
Karamel ve elmanın birlikteliği ve bir de bademle olunca tatlıda lezzet karnavalı yaşanıyor...
Yapımı için malzemeler
- 300 gram tel kadayıf
- 100 gram tereyağı
- 3 yeşil elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çubuk tarçın
- File badem
- 200 gram toz şeker
- 200 mililitre krema
Karamel soslu elmalı kadayıf tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını eritip tel kadayıf ile iyice karıştırın. Elmaları küp küp kesip, şeker ve tarçın ile birlikte 5 dakika kadar pişirin.
Küçük bir kasenin içine aldığınız bir miktar tel kadayıfın ortasını çukurlaştırarak elma karışımından doldurun. Üzerini yine tel kadayıf ile kapatarak fırın tepsisine ters çevirin. Tüm malzeme bitinceye kadar bu şekilde hazırlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Sosu için, şekeri tavada eriyinceye kadar bekletin. Ayrı bir kapta kremayı ısıtın. Şekerin rengi koyulaşınca kremayı ekleyip karıştırın. Kadayıfları fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine sos gezdirin. File badem serpiştirerek servis yapın.