GeriPizza Tarifleri Kapalı pizza
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kapalı pizza

Kapalı pizza
Pizzayı hiç böyle denediniz mi?

Pizzayı hiç böyle denediniz mi?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 500 gram un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • İçi için
  • Rende kaşar
  • Sucuk
  • Domates sosu
  • Parmesan peyniri

Kapalı pizza Nasıl yapılır?

Mayayı ılık suda eritin. Toz şeker ilave edin ve 5 dakika bekleyin. Diğer malzemelerle yoğurun. Kapatıp 15 dakika mayalandırın.

Mayalanan hamuru 4 bezeye ayırın. Fırını son ayarında açın. Hamurları tezgahı çok unlamadan merdane ile açın. Yarısına domates sosunu ve diğer malzemeleri yayın. D şeklinde kapatıp kızgın fırın tepsisine koyarak pişirin. 10 dakika içinde kızaracaktır.

Çıkardığınız kapalı pizzaları ilk sıcaklığı geçince verev keserek servis edin.

Domates sosunu kendiniz yapmak isterseniz 2 adet domatesi rendeleyerek, sarımsak ve istediğiniz baharatlarla kavurun.