GeriTatlı Tarifleri Kalburabastı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalburabastı tarifi

Kalburabastı tarifi

Bu harika ve lezzetli tatlı tarifi ile sofralarınızı şenlendirmeye ne dersiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı irmik
  • 7 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Servis için:

  • 1 paket krem santi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket çikolatalı sos
  • 500 mililitre süt

Kalburabastı tarifi Nasıl yapılır?

Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına aktarın ve üzerine tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınızla ovalayarak yağ eriyip karışım kum kıvamına gelene kadar karıştırın. Üzerine ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip 7-8 dakika yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kalburun orta irilikteki kısmına bastırarak açın.

İçine ceviz koyup hamurları kapatın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, 35-45 dakika hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatıp 5 dakika daha şurup kıvamına gelene kadar pişirin. 1-2 dakika soğutup soğuk kalbura bastıların üzerine dökün.

Kalbura bastı hamurlarını çevirerek şuruba bulayın ve şurubunu çekince soğuk servis edin. Arzuya göre üzerinde soğuk krem şanti ve çikolatalı sos ilavesi ile lezzeti artırabilir, farklı bir lezzet katabilirsiniz.