GeriBalık Tarifleri Kalamar dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalamar dolması tarifi

Kalamar dolması tarifi

Akşam yemeği farklı bir şeyler arıyorsanız, kalamar dolmasına bir şans verebilirsiniz. Kalamar genellikle kızartma veya dolma yapılarak tüketiliyor. Kalamar dolması da arasına sebze ve kaşar peyniri eklenip ızgarada pişirilerek hazırlanıyor. Eğer denemek isterseniz tarifini sizin için derledik. İşte kalamar dolması tarifi, malzemeleri ve yapımı...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kalamar
  • 3-4 kök ıspanak
  • 2 adet arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı Ezine peyniri ya da kaşar peyniri
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kuru ekmek kırıntısı
  • Yarım demet dereotu

 

Marine için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı karbonat

Kalamar dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmındaki deriyi hızlı bir şekilde çekerek çıkartın.

Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın.

Derisini çıkardığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters kısmıyla üzerinden bir kez geçin.

Sütü bir kaseye alıp içine şeker ve karbonatı ilave edin ve karıştırın.

Kalamarları bu karışımda en az 3 saat hatta mümkünse 1 gün bekletin.

İç harcı için soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın.

Ispanakları ve dereotunu da doğrayın.

Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin.

Dereotu ve ıspanağı da ekleyip 2-3 dakika daha tavada çevirin.

Ocaktan alıp içine ekmek kırıntısını, peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyin ve harmanlayın.

Sütten aldığınız kalamarları kağıt havluyla kurulayın.

İçine hazırladığınız ıspanaklı harcı doldurup ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın.

Dolmaları varsa ızgarada yoksa çizgili döküm tavada 10-15 dakika civarı pişirin.

Dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun…