Kakaolu ıslak kurabiye tarifi
Çay saati için farklı bir kurabiye tarifi mi aramıştınız? O zaman size ıslak kurabiyeyi önerelim. Evet yanlış okumadınız, ıslak kek değil, ıslak kurabiye. Ağızda dağılan bu kakaolu kurabiyeler misafir sofralarında vazgeçilmeziniz olacak. Çocukların da bayılacağı kakaolu ıslak kurabiyenin yapılışı ve tarifi hemen aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı şeker
Kakaolu ıslak kurabiye tarifi Nasıl yapılır?
- Önce şerbetle işe başlayın. Su ile şekeri karıştırıp kaynatın ve soğuması için bir kenara alın.
- Yumurtayı mikserle çırpın.
- İçine tereyağı ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizin.
- Fırını önceden 170-180 dereceye ayarlayıp kurabiyeleri fırına verin.
- Üstler çatlamaya başlayınca kürdan testi yapıp içleri piştiyse fırını kapatın.
- Kurabiyeleri sıcakken tepsiden alıp soğumuş olan şerbetin içine atın.
- 2-3 saniye beklettikten sonra çıkarıp servis tabağına alın.
- Üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
Islak Kurabiye Çeşitleri
Kurabiye, misafir sofralarının en çok tercih edilen, parmak ısırtan leziz tatlarının başında geliyor. Pek çok kurabiye çeşidi arasında ıslak kurabiye tarifleri en lezzetli kurabiye tariflerinde üst sıralarda göze çarpıyor. Margarin, şeker ve kakao gibi malzemelerle hazırlanan birbirinden enfes ıslak kurabiyeler iştah açan görüntüleri ve beğenilen tatlarıyla sofraların özellikle misafir sofralarının vazgeçilmez kurabiye türleri arasında yer alıyor. Demli bir çay ile kahvenin yanında aranılan lezzetlerden biri olarak ıslak kurabiyeler; kakaolu, browni ve kahve çekirdekli gibi çeşitleri ile damaklara hitap ediyor.
Islak Kurabiye Püf Noktaları
Pasta ve kurabiyeler damakları tatlandırırken bazı lezzet sırları bir diğer deyişle etkili püf noktaları ile daha da leziz bir hale dönüşüyor. Islak kurabiye yapmak için kolları sıvayanlarda bu püf noktaları hakkında bilgi sahibi olarak sevilerek yenilen ıslak kurabiyeleri yapmak istiyorlar. Islak kurabiye çeşitleri arasında en sevilenlerden ve yapılan tariflerden biri kakaolu ıslak kurabiye.
Kakaolu ıslak kurabiye yapılırken ilk olarak şerbet hazırlanır. Hazırlandıktan sonra ise şerbet soğumaya bırakılır. Kurabiyeler sıcak sıcak fırından çıktıktan sonra soğumuş şerbet üzerlerine dökülür. Kakaolu ıslak kurabiye yapımında kurabiyeler akşamdan hazırlanır ve şerbetin iyice çekmesi beklenirse daha lezzetli olurlar. Bir diğer püf noktası ıslak kurabiye yapımında kullanılacak malzemelerin mutlaka oda sıcaklığında olmalarına dikkat ve özen gösterilmesi. Güzel bir görüntü elde etmek için pişen kurabiyelerin üzerleri çatlayıncaya kadar 180°C sıcaklıktaki fırında pişirilmelidir.
Islak Kurabiyeyi Daha Nefis Yapacak lezzet Önerileri
Islak kurabiyeyi daha nefis yapacak lezzet önerilerinde ıslak kurabiyenin yapımında kurabiyenin hamuruna katılacak kakao, ceviz, fındık, çam fıstığı, badem, meyve kuruları gibi ek sevilen tatlar ve kuru yemişler ön plana çıkıyor. Islak kurabiyeyi diğer kurabiye türlerinden ayıran en önemli nokta isminde de vurgulandığı üzere ıslak olmasıdır. Bu ıslaklık ise lezzetli bir şerbet bir diğer deyişle şurup ile elde ediliyor. Bu nedenle ıslak kurabiyeyi daha lezzetli yapmak için önerilenlerin başında şurup tarifleri geliyor. Fırından çıkarılan kurabiyelerin bekletmeksizin soğuk şuruba batırılması ve soğuk servis edilmesi konunun uzmanları tarafından özellikle tavsiye ediliyor.
Islak kurabiyeyi lezzetli bir şurup ile tatlandırmak için toz şeker, su ve limon suyundan yapılan şurup öneriliyor. Su ve toz şeker tencerede orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırılıyor. Kaynamaya başlayınca limon suyu eklenir ve kısık ateşte yaklaşık olarak 3 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Hamurunun hazırlanışında ise yumuşak margarin, yumurta, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, kakao ile un malzemeleri yer alıyor. Hamuru iyi yorulması ve malzemelerin eksiksiz olarak ilave edilmesi ile 200°C sıcaklıkta pişirilmesi lezzet önerileri arasında.
Islak Kurabiye Sunumları
Islak kurabiyeler hem görsel hem de lezzet açısından sofraları süsleyen tatlar arasında. Özellikle beş çaylarının vazgeçilmez lezzetleri olarak sofralarda yerlerini sağlamlaştırıyorlar. Islak kurabiye sunumlarında genellikle çay ya da kahve çeşitlerinin yanında verildikleri yaygın olarak gözlemleniyor. Bunun yanında kek gibi sevilen diğer lezzetlerle bezeli tabaklarda da kendilerine yer bulan kurabiye türleri oldukları kesin.
Islak kurabiyeleri üzerlerine fındık, badem gibi beğenilen kuru yemişler ile süslemede yaparak da servis etmeniz mümkün. Hindistan cevizi de ıslak kurabiyelerin üzerine serpilen tatlar arasında tercih edilebiliyor. Islak kurabiyelerin şık ve sade ya da modern tasarımlı renkli pasta tabaklarında sunumu ise oldukça büyük beğeni topluyor.
Islak Kurabiye Kaç Kalori
Islak kurabiyeyi bayılarak yiyenler aynı zamanda bu eşsiz lezzetin kaç kalori olduğunu, ne kadar kalori aldıklarını merak ediyorlar. Bazı kişiler ise bu enfes lezzeti tatmadan önce kalori değerini bilmek istiyor. Bu konudaki merakları gidermek için ıslak kurabiyenin 100 gramında 361 Kcal kalori olduğunu söylemek gerekir. Bir porsiyon yani 155 gram miktarında ise 560 kalori bulunuyor.
Islak Kurabiye Kilo Aldırır mı?
Kalorisi düşük olan ev kurabiyelerinin yanında gün içerisinde spor yapıldığı zaman yenilen kurabiyelerden ötürü kilo alma ihtimali azalmaktadır. Bir adet ıslak kurabiyeyi yakmak için 10 dakika yürüyüş yapmak, dört dakika koşmak, sekiz dakika bisiklet sürmek ya da altı dakika yüzmek yeterli olmaktadır. Bunları yapmak istemeyenler ise az miktarda tüketmeli ya da kalorisi çok daha düşük olan diyet kurabiyelerini tüketmeyi tercih etmelidir.