GeriEt Yemeği Tarifleri Kahveli bonfile tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kahveli bonfile tarifi

Kahveli bonfile tarifi

Yemeklerin ardından, uykudan uyanınca, stresli olunca mutlaka bir kahve içeriz. Her koşulda severek tükettiğimiz kahve son zamanlarda tatlılardan ziyade ana yemeklere de girmeye başladı. Kahve ile lezzetli soslar yapılıyor ve yemekler taçlandırılıyor. En yakıştığı yemeklerden biri de bonfile. Siz de mutfakta farklılıkları seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki kahveli bonfile nasıl yapılır? İşte tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

10 adet bonfile

Marine için:

  • 4 shot espresso
  • 2 yemek kaşığı kahve çekirdeği
  • Bir yemek kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz

Mantarlı sos için:

  • 1 kilogram kültür mantarı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 paket krema shot espresso
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Kahveli bonfile tarifi Nasıl yapılır?

Tane kahveleri ve tane karabiberleri çok az döverek bütün malzemeyi karıştırın.

Etleri de ekleyin ve marine için yaklaşık 40 dakika bekletin.

Soğanı yemeklik doğrayıp sote edin.

Yemeklik doğradığınız mantarları ekleyin ve sote etmeye devam edin.

Ardından tuz, tane karabiber ve kremayı ekleyin.

Krema azaldığında espressoyu ekleyip altını kapatın.

Oda ısısındaki eti duman çıkmaya başlayan sıcaklıktaki tavaya bırakın.

Yüksek ateşte bir tarafını mühürledikten sonra tavadaki boş alana tersini çevirin.

Diğer tarafını da yüksek ateşte mühürledikten sonra altını biraz kısıp çevire çevire pişirin.

Piştikten sonra üzerine mantar sosu da ilave edin.

Servis esnasında tane kahve ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.