Kadınbudu köfte tarifi
Kadınbudu köfte mutfağımızın en farklı yemeklerinden. İçine yarısı çiğ yarısı kavrulmuş kıyma ve pirinç ilave edilen kadınbudu köfte davet sofralarında ara sıcak olarak servis edilmek için de çok uygun. Siz de kadınbudu köfteyi evinizde yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Burcu Eminoğlu sizin için özel olarak hazırladı. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram yarım yağlı dana kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu veya 2 dilim ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmek
- 1 adet kuru soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
Kadınbudu köfte tarifi Nasıl yapılır?
Pirincinizi 1 çay kaşığı tuz attığınız bol suda haşlayın.
Hafif dişe gelir ama pişmiş kıvamdayken suyunu süzdürüp soğumaya bırakın.
O sırada bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kıymanızın 200 gram kadarını kavurun. Kenarda soğumaya bırakın.
Soğanı rendeleyin, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış maydanozla beraber bir yoğurma kabına alın.
Kalan tüm malzemeleri ekleyerek köftenizi 5 dakika kadar yoğurun.
30-60 dakika arası streçleyip buzdolabında bekletin.
Dinlenmiş köfte harcınızı 10-12 eşit parçaya bölerek şekil verin.
Derince bir tavada yağınızı kızdırın.
Köfteleri sırasıyla önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
Dilerseniz un ve yumurta bulama harcını da tuz ve baharatlar ekleyerek çeşnilendirebilirsiniz.
7-8 dakika kadar altın rengi alana dek arkalı önlü kızartın.
Fazla yağını bir peçete üzerinde bekleterek alabilirsiniz, sonra servise hazır. Afiyet olsun...