Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Kabalak yoğurtlaması tarifi
Giresun mutfağına ait kabalak yoğurtlaması mutlaka denemeniz gereken bir lezzet. Yapımı oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Çok çeşitli sebzeleriyle adından bahsettiren Giresun mutfağından kabalak yoğurtlaması nasıl yapılır? İşte cevabı…
Yapımı için malzemeler
- 1 bağ kabalak
- 500 gram yoğurt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet sarımsak
- Tuz
Kabalak yoğurtlaması tarifi Nasıl yapılır?
Kabalakların gövdelerindeki ince zarı soyun. Soyduğunuz kabalakları güzelce yıkayın. Ardından orta boy bir tencerede haşlayın. Haşladığınız kabalakları küçük küçük doğrayın. Sarımsakları doğrayın ve incecik rendeleyin. Daha sonra yoğurt ile karıştırarak sosunu hazırlayın. Doğradığınız kabalakların üzerine ekleyin. Arzu edilirse tereyağı eritilip üzerinde sos olarak gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.