GeriEt Yemeği Tarifleri Kabaklama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabaklama tarifi

Kabaklama tarifi

Gaziantepliler yaptıkları birçok yemeğin içine et koymadan o yemeğe yemek demezler. O yemeklerden bir tanesi de kabaklamadır. Hem sebze hem de eti bir arada bulunduran bu tarif aynı zamanda çok doyurucu. Denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram parça et
  • 100 gram nohut
  • 1 kilogram kış kabağı
  • 2 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Kuru nane
  • Su

Kabaklama tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları bir gece önceden ıslatın.

Kabakların dış kabuğunu soyup içini temizleyin, kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.

Kabakları kararmaması için suya koyun.

Nohutları ve eti yumuşayınca kadar üzerini geçecek kadar suda pişirin.

Üzerine salça, limon suyu, tuz ve kabakları ilave edin.

Kabak ve etler pişince üzerine yağda ısıtılmış, biber ve nane ile süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun...