GeriMeze Tarifleri Kabak tarator tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak tarator tarifi

Kabak tarator tarifi

Kabak, hem az kalorili hem de sağlıklı bir sebze. Kızartması, dolması ve yemeği de oldukça lezzetli. Kabak taratorunu da çok seveceksiniz. Sarımsaklı yoğurt ve cevizle tadına doyum olmuyor. Peki kabak tarator nasıl yapılır? İşte kabak tarator tarifi ve malzeme listesi...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demek dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • 250 gram süzme yoğurt

Kabak tarator tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları güzelce yıkayın ve kabuklarıyla birlikte rendeleyin.

Zeytinyağını tavada ısıtın.

Kabakları tavaya ekleyin ve güzelce kavurun.

Daha sonra kabakları soğumaya bırakın.

Dereotunu ince ince kıyın.

Sarımsakları rendeleyin.

Bir kapta sarımsak, dereotu ve yoğurdu çırpın.

Son olarak da kabakları yoğurtlu karışıma ekleyip güzelce karıştırın.

Kabak taratorunuz hazır!

Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...