Kabak püreli güveç tarifi
Ramazan menüleri arasında gönül rahatlığıyla yer verebileceğiniz kabak püreli güveç tarifi mutfaklarınıza geliyor. Kabak püreli güven tarifi hem sağlıklı hem lezzetli hem de hazmı kolay olmasıyla iftar sofrasında olmayı hak ediyor. Peki, kabak püreli güveç nasıl yapılır? İşte tarifin detayları....
Yapımı için malzemeler
- 1 adet patates
- 3 adet kabak
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı çiçek yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- 200 gram kaşar peyniri
- Yarım demet maydanoz
Kabak püreli güveç tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle patates ve kabak püresi için sebzeleri haşlayın.
Ardından haşlanan sebzelere sütü azar azar ekleyip tuz ve karabiberini de ekleyip kıvam aldıktan sonra altını kapatın.
Püre haline getirene kadar blender'dan geçirin.
Kıymalı harcı için; soğanları, biberleri, sarımsağı tavada yağda kavurun.
Üzerne salçası ve kıymasını ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
Ardından, güveçlere önce kabak püresini, üzerne kıymalı harcı koyup kaşar peynirleri sepiştirin.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...