GeriSebze Yemeği Tarifleri Kabak püreli güveç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak püreli güveç tarifi

Kabak püreli güveç tarifi

Ramazan menüleri arasında gönül rahatlığıyla yer verebileceğiniz kabak püreli güveç tarifi mutfaklarınıza geliyor. Kabak püreli güven tarifi hem sağlıklı hem lezzetli hem de hazmı kolay olmasıyla iftar sofrasında olmayı hak ediyor. Peki, kabak püreli güveç nasıl yapılır? İşte tarifin detayları....

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet patates
  • 3 adet kabak
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • 200 gram kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz

Kabak püreli güveç tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle patates ve kabak püresi için sebzeleri haşlayın.

Ardından haşlanan sebzelere sütü azar azar ekleyip tuz ve karabiberini de ekleyip kıvam aldıktan sonra altını kapatın.

Püre haline getirene kadar blender'dan geçirin.

Kıymalı harcı için; soğanları, biberleri, sarımsağı tavada yağda kavurun.

Üzerne salçası ve kıymasını ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.

Ardından, güveçlere önce kabak püresini, üzerne kıymalı harcı koyup kaşar peynirleri sepiştirin.

180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...