GeriÇorba Tarifleri Kabak çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak çorbası tarifi

Kabak çorbası tarifi

Salatadan mücvere pek tarife lezzet katan kabak, oldukça sağlıklı bir sebze. Besin değeri yüksek olan kabağın çorbası da ayrı lezzetli oluyor. Dilerseniz hazırlarken tavuk veya et suyu da ilave ederek tadını katlayabilirsiniz. Peki kabak çorbası nasıl yapılır? İşte kabak çorbası tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Kabak çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları alacalı soyup rendeleyin. Sarımsağı da rendeleyin.

Kabak ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin.

Diğer yandan da tereyağını bir tencerede eritin. 

Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra sütü de ilave edip, güzelce karıştırın. Ardından da yavaş yavaş suyu ekleyip kaynamaya bırakın.

Çorbanız kaynamaya başlayınca içerisine sotelenmiş kabakları ilave edip karıştırın.

Karabiber ve tuzu da ekleyip karıştırın. 

Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır. 

Dilerseniz çorbanıza ince doğranmış dereotu da ekleyebilir, kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...