GeriTavuk Yemeği Tarifleri İtalyan tavuğu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İtalyan tavuğu tarifi

İtalyan tavuğu tarifi

Değişik tarifler denemek isteyenler için, İtalyan tavuğu tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk budu
  • 1 paket papardelle makarna
  • 10 adet dolmalık kırmızı biber
  • 10 adet siyah zeytin
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

İtalyan tavuğu tarifi Nasıl yapılır?

Kaynayan tuzlu suda makarnayı 7 dakika haşlayıp süzün.

Tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağı ve küp küp doğranmış soğanı koyup pembeleşene kadar kavurun. Tavuk butlarını ekleyip, iki taraflı kızartın. Karabiber, tuz, sirke, fesleğen, doğranmış domates, kırmızı biber, çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin ve 1 çay bardağı su ekleyin. 10 dakika pişirip makarnayla karıştırın.

Sıcak servis yapın.