GeriSebze Yemeği Tarifleri İstiridye mantarı kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstiridye mantarı kavurma tarifi

İstiridye mantarı kavurma tarifi

Bu yemek size bugüne kadar bildiğiniz bütün kavurmaları unutturacak. Et tadına çok yakın olan lezzetiyle, istiridye mantarı kavurma tarifinin bütün detayları aşağıda...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram istiridye mantarı
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • 2 çay kaşığı soya sosu
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İstiridye mantarı kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları tencerede kaynayan suya atın. 20-25 saniye sonra mantarları çıkarın, süzdürün. Yanmayan bir tavayı 1 dakika boyunca orta ateşte ısıtın. Zeytinyağını ekleyerek 1 dakika daha ısıtın. Sarımsakları ekleyerek 1 dakika kadar kavurun. Mantarları ekleyip karıştırın ve şekeri ilave edin.

Mantarlar kızarana kadar birkaç dakika çevirin. Tuz ve soya sosunu ilave edip hemen karıştırın. Mantarlar soya sosunu çekene kadar kavurun. Mantarlar hazır. Tabağa alıp, üstüne maydanoz serperek sıcak servis edin.