GeriEt Yemeği Tarifleri Ispanaklı et tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanaklı et tarifi

Ispanaklı et tarifi

Kolayca hazırlayabileceğiniz, doyurucu ve lezzetli bir tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet bonfile
  • 3 su bardağı kıyılmış ıspanak
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Ispanaklı et tarifi Nasıl yapılır?

Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Blender'da ezip bekletin.

Tencerede tereyağını eritin, un ilave edip pembeleşene kadar kavurun. İçine ıspanağı, kaşarı, süt ve tuzu ilave edip karıştırarak ıspanak püresini hazırlayın.

Bonfileleri uzunlamasına ince ince kesin. Etleri mısır ununa bulayıp sıvı yağda çift taraflı kızartın. Ispanak püresinin üstüne koyup servis yapın.