Ispanaklı Eggs Benedict tarifi
Basit bir yumurtadan daha fazlası olan Eggs Benedict, yumurta sanatının çok açık örneğidir. Bakıldığında basit gibi görünse de kıvamını tutturmak ayrıca bir hüner gerektirir. Genellikle kızarmış ekmek, Hollandez sos ve somonla kullanılan bu özel tarif, kahvaltıların ve hafif öğünlerin en çok tercih edileni. Peki en kıvamlı Eggs Benedict için nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detayları ve incelikleriyle eggs benedict tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 500 mililitre su
- Bir tutam tuz
- 1 dilim ekşi mayalı ekmek
- 250 gram ıspanak
- 1 adet limon
Ispanaklı Eggs Benedict tarifi Nasıl yapılır?
Hafif kaynayan suya sirke ve tuz ekleyin, kaşıkla karıştırarak bir akım yaratın.
Yumurtaları kaynayan suyun içine tek tek kırın.
4 dakika pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla kağıt havlunun üzerine alın. Yumurtaların pişme süresi kıvamı açısından oldukça önemli.
Ekşi maya ekmeğini fırında, üzerine hafif tereyağı sürerek kızartın.
Ispanakları kızgın tavada soteleyin, yarım limon kabuğu rendeleyin ve tuz ile tatlandırın.
Sırası ile kızartılmış tercihen ekşi mayalı ekmek, sote ıspanak, poşe yumurta ve Hollandez sosu üst üste koyarak servis edin. Afiyet olsun...
HOLLANDEZ SOS TARİFİMİZ İÇİN TIKLAYIN