Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Ispanaklı biftek sarma tarifi
Sarma denince akla genellikle yaprak, lahana gibi sarmalar geliyor ama etle yapılan sarmaları unutmamak lazım. İncecik biftek dilimlerinin arasına sarılan sebzelerle bu yemek bambaşka bir lezzete kavuşuyor. Bu tarifimizde biftek dilimlerinin içinde kremalı ıspanak bulunuyor. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 250 gram dana biftek
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 200 gram mantar
- 250 gram ıspanak
- 3 yemek kaşığı krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Ispanaklı biftek sarma tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı ve mantarları yemeklik doğrayın.
Tereyağını tavada eritip soğan ve mantarı soteleyin.
Ispanakları da ayrı bir tencerede zeytinyağında soteleyin.
Sebzeleri karıştırıp krema, tuz ve baharatları ekleyin ve harmanlayın.
Etlerin ortasına ıspanaklı harcı yerleştirip sarın ve kürdanla tutturun.
Hazırladığınız sarmaları tavada mühürleyip 200 dereceye ayarladığınız fırında 10-15 dakika pişirin.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun…