GeriBalık Tarifleri Ispanak yatağında somon tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanak yatağında somon tarifi

Ispanak yatağında somon tarifi

Somon çok kolay pişen, bol yağlı ve çok lezzetli bir balık. Hele yanında ıspanak da olunca hem tadına hem de sağlığına doyum olmuyor. Doyurucu ve besleyici ıspanak yatağında somon tarifimizi siz de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun şimdiden…

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet fileto somon
  • Kırmızı toz biber
  • Biberiye

Ispanak için:

  • 300 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım adet rendelenmiş muskat cevizi
  • 50 gram renkli dolmalık biberler
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Ispanak yatağında somon tarifi Nasıl yapılır?

Somonu kırmızı toz biber ve biberiyeye bulayıp 2 saat kadar bekletin.

Pişirme aşamasında soğanları ve biberleri küp küp doğrayın.

Tavada ısıttığınız zeytinyağında soğan ve biberleri kavurun.

Üzerine ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edin.

Son olarak baharatları ekleyip muskat cevizini rendeleyin. (Arzu ederseniz içine krema da ekleyebilirsiniz.)

Sebzeler pişerken somonun iki tarafını da tavada güzelce pişirin.

Ispanağı tabağa alıp somonu üzerine yerleştirin.

Yanında fırında patatesle servis edebilirsiniz.