GeriZeytinyağlı Tarifleri Ispanak haşlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanak haşlama tarifi

Ispanak haşlama tarifi

Pratik ve lezzetli bu yemek ara öğünlerinde kullanabileceğiniz bir alternatif olabilir

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak ıspanak
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Ispanak haşlama tarifi Nasıl yapılır?

Ispanakları temizleyin. Tencereye az su ve tuz koyup, kaynatın. Ispanakları ve havuçları içine atıp, çıkartın. Sarmısak, limon suyu ve zeytinyağını çırpın. Üzerine döküp, servise hazırlayın.

Ispanakların yeşil rengini koruması için, kaynama suyuna bir tutam karbonat atın.