GeriÇorba Tarifleri İskorpit çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İskorpit çorbası tarifi

İskorpit çorbası tarifi

Balık mevsimi açılmışken ve kış da kapıdayken hem balık yeyip hem de içinizi ısıtacak bir tarife ne dersiniz. "Çok iyi olur" diye düşünüyorsanız Çanakkale yöresine ait iskorpit çorbası tarifi tam da aradığınız lezzet. Bu çorbayı hemen denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet iskorpit
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı un
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım soğan
  • Yarım limon
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3 defne yaprağı
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 litre su

İskorpit çorbası tarifi Nasıl yapılır?

İskorpiti temizleyip deri ve kılçıklarını aldıktan sonra tencereye koyun ve üstüne su ekleyin.

Sarımsakları bütün halde, soğan ve limonu ise ikişer parçaya bölüp, defne yaprağı ve maydanoz da ekleyerek 15 dakika orta ateşte pişirin.

Malzemeler piştikten sonra balığı süzgeç yardımıyla alıp, soğumaya bırakın. Haşlama suyundaki diğer malzemeleri süzerek posalarını atın.

Zeytinyağını bir tencereye koyun.

Kızdığında rendelenmiş havuç, toz biber, karabiber, dereotu, pul biber ve un ekleyerek 3-4 dakika kavurun.

Daha sonra rendelenmiş domatesleri de ekleyip, 1-2 dakika daha pişirin.

Balığın haşlama suyundan 2 su bardağı alıp malzemelere ekleyin.

Kaynamaya başladığında içine küçük parçalara ayrılmış balık etlerini ve tuzu ekleyip birkaç dakika sonra ateşten alarak servis edin.