GeriTatlı Tarifleri İrmikli muhallebi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İrmikli muhallebi tarifi

İrmikli muhallebi tarifi

İrmikli muhallebi yalnızca beş malzeme kullanılarak, sadece 20 dakikada hazırlanıyor. Çok hafif olan bu tatlının bir porsiyonu asla yetmiyor. Kolayca hazırlanan irmikli muhallebi tatlısını denemek isterseniz tarifimiz hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 paket vanilya
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker

İrmikli muhallebi tarifi Nasıl yapılır?

Süt ve toz şekeri derin bir tencerenin içine alıp güzelce karıştırın.

Tencereyi orta ateşte, şekerler eriyene kadar karıştırarak pişirin.

Daha sonra irmiği tencerenin içine ilave edin.

Tenceredeki karışımın kıvamı koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve vanilyayı da karışıma ilave ederek güzelce karıştırın.

İyice karıştırdığınız muhallebiyi kaselere pay edin.

Kaseleri bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra dinlenmeleri için yaklaşık 1 saat buzdolabına kaldırın.

1 saatin sonunda irmikli muhallebileriniz hazır, dilediğiniz gibi süsleyip hemen soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.