İrmik helvası tarifi
En kolay ve lezzetli tatlılardan biridir irmik helvası. Tarçınla ya da dondurmayla muhteşem uyum sağlayan irmik helvası daha pişerken bütün evi mis gibi kokutur. Özel günlerde kavurup komşularla paylaşması da adetten olan irmik helvasının en leziz tarifini hemen aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
İrmik helvası tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını tavada eritin.
Dolmalık fıstıkları içine atarak kavurun.
Kavrulan fıstıkların üzerine irmiği ekleyip 20 dakika daha kavurmaya devam edin.
Su, şeker ve sütü küçük bir tencereye alıp iyice karıştırın.
Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kavrulmuş irmiğin üzerine sütlü şerbeti sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.
10 dakika daha pişirdiğiniz helvanın altını kapatın.
Kapağını kapatıp dinlenmesi için kenara alın.
Biraz soğuyup dirildikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.