İnegöl köfte tarifi
Türk mutfağından zengin malzemeli enfes bir tarif...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram dana döşden çekilmiş kıyma
- 4 dilim bayat ekmek
- 2 adet orta boy kuru soğan rendesi
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- Pul biber
- Kekik
İnegöl köfte tarifi Nasıl yapılır?
Kıyma, bayat ekmek, su ve tuzu iyice yoğurun ve yoğurduğunuz kabın üzerine streç film kaplayarak 1 gün buzdolabında bekletin.
Pişireceğiniz günün sabahı kıymayı dolaptan çıkarın. Rendelenmiş soğanı ekleyin. Kabartma tozu ve limon suyunu bir bardak içinde karıştırıp köftenin üzerine dökün. Tekrar iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rulo şeklinde tepsiye dizin ve pişirme saatine kadar yeniden buzdolabına kaldırın.
Köfteleri yağsız tavada çevire çevire pişirin. Pul biberle ve kekikle servis edin.