GeriKurabiye Tarifleri İki renkli kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İki renkli kurabiye tarifi

İki renkli kurabiye tarifi

Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta iki renkli tatlı tarifi ile çay sohbetlerinize eşlik ediyor. Kakaolu ve sade kurabiye hamuruyla hazırlanan iki renkli tatlı tarifini günün her saatinde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Peki, iki renkli tatlı nasıl yapılır? İşte iki renkli tatlı tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250g tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2.5 yemek kaşığı kakao

İki renkli kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu alın ve iyice karıştırın.

Ardından unu 2,5 yemek kaşığı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırarak kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.

Hamuru 2 eşit parçaya bölün.

Parçalardan birine önceden ayırdığınız 2,5 yemek kaşığı unu ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.

Diğer kurabiye hamuruna kakaoyu ilave edin yoğurun.

Kurabiyeleri çok daha kolay şekillendirmek için pişirme kağıdını alın ve tezgaha serin.

Sade ve kakaolu hamurumuzu 3 eşit parçaya bölün.

Parçalardan birini pişirme kağıdı üzerine alın. Hamurun üzerini tekrar pişirme kağıdı ile kapatın ve pişirme kağıdının uçlarını katlayın.

Merdane ile hamuru yaklaşık 2 milimetre kadar açın .

Aynı işlemi kakaolu hamur için de tekrarlayın.

Yaklaşık 20-22 cm çapındaki bir pasta çemberini veya bir tencere kapağını üzerine bastırın ve kenarda kalan fazla hamuru ayırın.

Daha sonra kakaolu hamuru sade hamurun üzerine dikkatlice yerleştirin.

Üst tarafta kalan pişirme kağıdını alın, hamurumuzu pizza dilimler gibi 8 eşit parçaya ayırın.

Her bir parçayı geniş tarafından başlayarak sarın.

Kurabiye hamuru bitinceye kadar aynı işlemleri tekrarlayın.

Tüm kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığımız 180°C fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun...