İçli köfte tarifi
İçli köfte, birçok şehir mutfağında farklı şekillerde yapılıyor. Kızartma veya haşlama şeklinde servis ediliyor. Yanında ayranla da tadına doyum olmuyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da lezzeti bu yorgunluğa değer. Peki içli köfte nasıl yapılır? İşte içli köfte tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 300 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- 1 küçük çay bardağı çekilmiş ceviz
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
İçli köfte tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları ince ince doğrayıp tavaya alın ve pembeleşene kadar kavurun.
Üzerine kıymayı da ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Ardından salçayı da ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
Daha sonra ceviz, ince kıyılmı maydanoz ve tuzu da ekleyip ocaktan alın.
Harcınızı soğuması için bekletin.
Bulguru soğuk su ile ıslatın. Suyunu çekince de salça, baharatlar, irmik ve tuzu ilave edin. Üzerine de azar azar su ekleyerek yoğurun. Bulgurlu karışıma unu da ilave edip yoğurun.
Köfteden cevizden büyük olacak şekilde parçalar alın. Baş parmak ara ara suya batırılarak ortasını ince bir şekilde açın.
Kıymalı haçtan koyup, şekilde verin.
Bütün köftelere aynı işlemi uygulayın.
Köftele hazır olunca yağda kızartın.
Afiyet olsun...