Hüthüt kuşu tarifi
Antep yöresine ait bu lezzetli yemeğe sofranızda yer açın!
Yapımı için malzemeler
- 750 gram yağsız kuzu eti
- 450 gram ayva
- 75 gram tereyağı
- 15 gram bal
- 10 gram şeker
- 50 gram yaş badem
- 30 gram kuru kayısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 dal taze kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 adet tane karabiber
Hüthüt kuşu tarifi Nasıl yapılır?
Etleri tereyağı ve az sıvı yağda, çok kısık ateşte, suyunu salana kadar pişirin.
Ayrı bir kapta balı yarım su bardağı suyla karıştırın.
Ayvaları yıkadıktan sonra iki ucundan sap kısımlarını koparın ve önce ikiye sonra da dörde bölerek içlerini temizleyin.
Etler suyunu çekmeye başlayınca tuz ve karabiber serpin. Etler rengini alınca ballı suyu ekleyin ve üstlerine toz şeker dökün. Etleri altüst ederek bir miktar daha renkleri dönünce ayvaları ilave edin. Tavada kalan yağı da etlerin üzerine ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
Bademleri az sıvı yağda kavurun, kayısıları ekleyin ve bir taşım kaynadıktan sonra etlerin üzerine ekleyin. Pişirdiğiniz yemeği servis tabağına alıp bir dal taze kekikle süsleyip servis edin.