Horhor kebabı tarifi
Patlıcan ile çok leziz ve çeşitli tarifler hazırlanıyor. Bunlardan biri de horhor kebabı. Kuzu eti ve sebzelerle hazırlanan iç harcın, kızartılmış veya közlenmiş patlıcanla buluşması ayrı güzel oluyor. Bu nefis yemek akşam sofranızın favori tariflerinden biri haline gelecek. Peki patlıcan horhor kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Denemek isteyenler için horhor kebabı tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 4 adet patlıcan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Kekik
- Pul biber
- Tuz
Üzeri için:
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
Horhor kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları alacalı soyup yağda kızartın.
Eti farklı bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soğanı piyazlık şeklinde, domatesi küp küp ve biberi de ince ince doğrayın.
Ayrı bir tavada soğan ve sarımsağı kavurun.
Üzerine biberi ve eti de ilave edib.
Ardından domates, baharat, biber salçası ve tuzu da ilave edip kavurun.
Son olarak 1 su bardağı su ekleyip pişirin.
Kızarmış patlıcanın ortasını açıp etli harcı ekleyin.
Üzerine de dilimlenmiş ve domatesi ilave edin.
Sosu için de bir kasede domates salçası, su ve tuzu karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin.
Yemeğinizi fırına verip 30-35 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...