GeriHamur İşi Tarifleri Holuşka tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Holuşka tarifi

Holuşka tarifi

Holuşka, Antalya mutfağına ait bir çeşit mantı olarak tarif edilebilir. Kıymalı iç harcıyla yapılan ve salçalı suda haşlanarak tüketilen holuşkayı dilerseniz peynir ve fesleğenli bir harç kullanarak da hazırlayabilirsiniz. O durumda yoğurtsuz da tüketebileceğiniz holuşkayı siz de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

Harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Servisi için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Holuşka tarifi Nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.

Tuzu ve azar azar suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Sert bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra nemli bir bezin altında 20 dakika bekletin.

Bu esnada iç harcı için soğanları rendeleyip kıyma, tuz ve karabiberle karıştırın.

Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp parmaklarınızın arasında açarak 3-4 santimetre çapında bir yuvarlak haline getirin.

Hamurun ortasına kıymalı harçtan koyup D şeklinde kapatın.

Tencerede suyu kaynatıp içine biraz tuz ilave edin.

Kapattığınız hamurları kaynar suda haşlayıp fazla yumuşamadan sudan alıp tabaklara aktarın.

Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.

Tereyağını kızdırıp kırmızı biberi yağda kavurun.

Holuşkaların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından kırmızı biberli yağı gezdirin.

Sıcak sıcak servis edin, afiyet olsun…