GeriMutfak Tüyoları Hint usulü sütlaç ‘Kheer’ MasterChef’te! Kheer nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Hint tatlısı Kheer tarifi ve yapılışı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hint usulü sütlaç ‘Kheer’ MasterChef’te! Kheer nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Hint tatlısı Kheer tarifi ve yapılışı

Hint usulü sütlaç ‘Kheer’ MasterChef’te! Kheer nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Hint tatlısı Kheer tarifi ve yapılışı

Hint mutfağının yöresel tatlılarından Kheer MasterChef yarışması ile en çok aranan tariflerden biri oldu. Damak tadınıza uyacak, sofranıza bambaşka lezzetler katmanızı sağlayacak Hint mutfağının en özel tatlısını mutlaka denemelisiniz. Hint usulü sütlaç olarak da bilinen Kheer nasıl yapılır merak edenlere, işte Kheer tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Sütlaca benzerliğiyle dikkat çeken Hint tatlısı Kheer sofralarımıza geliyor. Hindistan cevizi sütüyle hazırlanan bu tatlı hafif tatlı arayanların vazgeçilmezi olacak. Peki, MasterChef Kheer nasıl yapılır? İşte, Hint tatlısı Kheer tarifi detayları...

KHEER MALZEMELERİ

4 yemek kaşığı basmati pirinç

1 yemek kaşığı jasmine pirinç

100 gr Hindistan cevizi sütü

4 su bardağı toz şeker

500 gr süt

1 adet çubuk tarçın

1 tatlı kaşığı kakule tozu

2 adet karanfil

1 tatlı kaşığı pirinç unu

Üzeri için;

1 çay kaşığı kuru üzüm

1 çay kaşığı kaju

1 çay kaşığı Antep fıstığı

KHEER NASIL YAPILIR?

Tencerenin içine süt, basmati pirinç, Hindistan cevizi sütü, jasmine pirinç, toz şeker, tarçın, kakule tozu ve karanfili ekleyerek 20 dakika karıştırarak pişirin.

20 dakika sonunda kıvamını alması için pirinç ununu ekleyin ve özenle karıştırmaya devam edin.

Pirinçlerin şişmeye başlaması ile birlikte kheer yavaş yavaş kıvam almaya başlayacaktır.

Kheer yoğun bir kıvam aldığında ocağın altını kapatın.

Kheer’i servis edeceğiniz kaselere doldurup oda sıcaklığında dinlendirin.

Buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakın.

En son kaselerin içine kuru üzüm, kaju ve antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun...

False