Hindistan cevizli pasta tarifi
Çay saatlerinize Hindistan cevizli pasta ile renk katmaya ne dersiniz? Hindistan cevizli krema ve çikolatalı sosu ile bu nefis pastayı çok seveceksiniz. Herkesin zevkle tüketeceği Hindistan cevizli pastaı mutlaka denemelisiniz. Peki Hindistan cevizli pasta nasıl yapılır? İşte Hindistan cevizli pasta tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 veya 3 su bardağı un
Keki ıslatmak için: - 1 su bardağı süt
Üzeri için: - 2 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 su bardağı Hindistan cevizi
Hindistan cevizli pasta tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
Daha sonra sıvı yağ ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip hamur kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine boşaltın.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kalıbı fırına verin.
Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
Ganaj için kremayı sos tenceresinde kaynatın.
İçine çikolatayı ilave edip eriyene kadar iyice karıştırın ve soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan da krem şantiyi süt ile çırpın. Üzerine pudra şekeri ve Hindistan cevizini de ilave edip karıştırın.
Soğuyan kekinizi süt ile ıslatın.
Daha sonra üzerine Hindistan cevizli kremayı her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
Soğuyan ganajı da kremanın üzerine yayın.
Pastanızı birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...