GeriKek Tarifleri Hindistan cevizli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hindistan cevizli kek tarifi

Hindistan cevizli kek tarifi

Pratik ve kolay malzemeleri ile Hindistan cevizli kek tarifi çay saatlerinize lezzet katmaya geliyor. Yumuşacık harika bir kek olan Hindistan cevizli bu keki mutlaka tarif listenize eklemenizi öneriyor ve yapılışına geçiyoruz. İşte Hindisdan cevizli kek malzemeleri, tarifi ve yapım aşamaları...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • Bir avuç ufalanmış fındık
  • 100 gram rendelenmiş sütlü beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 100 gram sütlü beyaz çikolata
  • 4 yemek kaşığı süt

Kalıp için;

  • Biraz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hindistan cevizli kek tarifi Nasıl yapılır?

Her şeyden önce kek kalıbınızı yağlayın ve Hindistan cevizi serpiştirin.

Karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın.

Üzerine süt, sıvı yağ, çikolata, fındık ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.

Ardından, un ve kabartma tozunu da ekleyerek spatula yardımıyla çırpmaya devam edin.

Son olarak Hindistan cevizini ekledikten sonra bir kez daha karıştırın ve kek kalıbına karışımı boşaltın.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirdikten sonra keki çıkarıp soğumaya bırakın.

Dilerseniz sunum için; beyaz çikolatayı benmari usulü eritip üzerine süt ekledikten sonra keke sos olarak dökebilirsiniz.

Afiyet olsun...